Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Narancsos ételek képes leírás - Gyümölcsös receptek.tlap.hu
részletek »

Narancsos ételek - Gyümölcsös receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyumolcsos-receptek.tlap.hu » Narancsos ételek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Hideg narancsleves

Hideg narancsleves

Hozzávalók (6 adaghoz): 50 dkg narancs, 2 1/2 dl víz, 1/2 liter száraz fehér bor, 4 dl frissen facsart narancslé, 2 dkg étkezési keményítő, 5 1/2 evőkanál CANDEREL édesítőpor, csipetnyi só, 1 tojás, 1 rózsaszín húsú grapefruit

Mangós-narancsos pulykamell

Mangós-narancsos pulykamell

Hozzávalók 2 nagy pulykamellszelet (kb. 350g) 125g hosszúszemű rizs 2 narancs 1 friss vagy 1 kis konzerv mangó 1 zöldcitrom 1 kis pohár tejszín 1,5ek friss felaprított kakukkfű 0,5dl félédes fehérbor 1tk szójaszósz 3-4 csepp balzsamecet 2cl narancslikőr 2-3 csillagánizs csipet fahéj 1ek méz csipet cukor frissen őrölt feketebors só olivaolaj

Narancsos csokis keksz

Narancsos csokis keksz

Ez a ropogtatni való finomság úgy készült el, hogy megnéztem mi az amit gyorsan fel kell használni vagy meg kell enni...és hát a narancsok kerültek előtérbe. Így született meg a csokis - narancsos keksz. Én nagyon szeretem, ha itthon van valami nassolni való, mert elég gyakran rám tör az édes bűnbe esés. És akkor megyek előszedem a kekszes dobozt, gyorsan bekapok néhányat és rendben is vagyok! - Narancsos csokis keksz - Hozzávalók: (32- 36 db) 1/2 csésze liszt, 1/4 tk szódabikarbóna, pici só, 1/2 csésze puha margarin, 1 csésze sötétbarna cukor, 1 tojás, 1 -2 ek narancshéj, 1, 5 csésze zabpehely, 12 dkg étcsokoládé (jó minőségű táblás csokoládé), 1/2 csésze durvára vágott dió. (1 csésze = 250 ml)

Narancsos pulykamell csíkok

Narancsos pulykamell csíkok

Ez a narancsos pulykamell, elég szimpatikus, hisz alig kellettek hozzá extrém hozzávalók! Hozzávalók: - 60 dkg pulykamell - 5 narancs - diónyi gyömbér - arasznyi póréhagyma - 2 közepes pritaminpaprika - 1 kis chilipaprika (magja nem kell) - olívaolaj, szójaszósz valamint: só, bors, snidling/metélőhagyma

Narancsos sajttorta

Narancsos sajttorta

Hozzávalók: A torta masszája: 500 g krémsajt (lehetőleg Philadelphia), 3 egész tojás és 2 tojás sárgája (tanyasi), 100 g porcukor, 130 g tejföl, Bourbon vaníliarúd fele, vagy 2/3-a ha kicsi: hosszába kettévágni és kimagozni, csak a magot használjuk, 1 citrom lereszelt héja és a felének a leve, csipet só (ízlés dolga, de ez adja meg az ízek karakterét) A tésztához: 220 g háztartási édes keksz (Győri Édes) klopfolóval zacskóban porrá zúzva, (maradhatnak nagyobb darabkák), 80-100 g jó fajta vaj (pl. President) A sziruphoz: 5 szép narancs, 4 púpozott evőkanál cukor, esetleg kis víz

Narancsos sárgarépaleves

Narancsos sárgarépaleves

Húúú de bizarrnak tűnik! ? Azt hiszem ez volt az első gondolatom amikor pár évvel ezelőtt megláttam ezt a receptet. A sárgarépát szeretem, a narancsot szeretem, na de a kettő együtt, ráadásul levesként tálalva? Mivel nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, na és persze furdalt a kíváncsiság is ezért kipróbáltam. A végeredmény egy igazán könnyű leves, amit akár uzsonnára is fogyaszthatsz! Ha szeretsz új ízeket kipróbálni, ne halogasd készítsd el már ma! A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk és vajon megpároljuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és puhára főzzük. Ezután rúdmixer vagy turmixgép segítségéve jól összeturmixoljuk úgy, hogy közben hozzá adjuk a narancs kifacsart levét és lereszelt héját. Ízesítjük a sóval, borssal, kakukkfűvel, majd tálkákba öntjük, tetejére egy-egy kis kanál tejfölt halmozunk és bekanalazzuk.

Narancsos sertéskaraj

Narancsos sertéskaraj

4 sertéskaraj, és két közepes méretű narancs szükségeltetik hozzá. A recept két személyre szól, akár egy hétköznapra, akár ünnepi alkalomra megfelelő különleges étek, érdemes kipróbálni. Ketchup, tyúkhús-alaplé és hagyma is szükségeltetik hozzá.

Narancsos vagy citromos sütemény

Narancsos vagy citromos sütemény

Narancsos vagy citromos sütemény Hozzávalók: 1 db narancs vagy citrom, 25 dkg liszt, 40 dkg vaj vagy margarin, 40 dkg cukor, 5 db tojás fehérjéje. Elkészítése: A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancs vagy citrom reszelt héját, ezután pedig hozzákeverjük az időközben kemény habbá felvert tojásfehérjét. Apránként egyenletesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a szitált lisztet is. Kivajazott, liszttel meghintett sütőlapra, vagy tepsibe a tésztából halmokat teszünk egy kávéskanállal, és langyos sütőben, kb. 150-160 fokon megsütjük.

Narancsos-mandulás csiga

Narancsos-mandulás csiga

Hozzávalók: 50 g élesztő 5 dl tej 150 g vaj 1 narancs reszelt héja 1 dl cukor 2 tk kardamommag (én most kihagytam) kb. 840 g (14 dl) liszt a töltelékhez: 150 g mandula 1 dl cukor 125 g vaj 1 narancs reszelt héja 3 ek frissen facsart narancslé a tetejére: 1 felvert tojás 2-3 ek jégcukor (én kevesebbet használtam)

Tuti menü