Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyümölcsös receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Gyümölcsös receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: gyumolcsos-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 166 db
Áfonyás charlotte

Áfonyás charlotte

Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 6 ek liszt, 6 ek porcukor, 1 csapott mokkáskanál sütőpor. (gáztepsi méret!) A krémhez: 2 csomag zselatin, 20 dkg áfonya (én a fagyasztóból vettem ki), 6 dkg cukor, 4 dl tejszín

Áfonyás kocka

Áfonyás kocka

Hozzávalók: 3db tojás 3 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor Töltelék: 80 dkg áfonya 50 dkg kristálycukor 3 dl citromlé 4 dl víz zselatin A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzá keverjük a keményre vert tojásfehérjét, a lisztet, és a sütőport. Ezt margarinnal és lisztel kikent tepsibe kisütjük, hűlni hagyjuk. Citromléből, vízből, és kristálycukorból szirupot készítünk, hozzá adjuk az áfonyát, megrottyantjuk, végül beletesszük a zselatint és jól kikeverjük. Ezt öntjük a süteményre, és ha ez is kihűlt, akkor szeleteljük.

Áfonyás túrópuding

Áfonyás túrópuding

Koronázz meg egy igazán jó ebédet ezzel a különleges finomsággal. Könnyű, rendkívül egészséges, és mégis hatékonyan csillapítja az édesség utáni vágyat. Receptünk segítségével könnyen és gyorsan elkészítheted. Áfonyás túrópuding Hozzávalók: - 20 dkg áfonya - 40 dkg túró - 6 evőkanál méz - 2 dl tejszín - 6 dkg pirított mogyoró

Áfonyás-csokis kekszek

Áfonyás-csokis kekszek

Sorjáznak az aprósütik. Sorozatgyártás van. Mit fűzzek még hozzá? Gyorsan megvan, finom, sokáig eltartható:-) Hozzávalók: 30 dkg liszt 25 dkg vaj 8 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 tojássárga 10 dkg étcsoki 12 dkg aszalt áfonya 1 mk fahéj 1 dl Creme Cassis

Almacsónak

Almacsónak

Hozzávalók 8 darabhoz: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 2 nagy piros alma, 1 tojás, 3 ek. CANDEREL édesítőpor A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. Az almagerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. A tojást felverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 200 °C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát vékony négyzetté nyújtjuk, és négy kisebb négyzetre vágjuk. Megszurkáljuk villával és megkenjük a tojással. A négyzetek közepére, átlósan ráfektetjük az almaszeleteket, megszórjuk kevés CANDEREL édesítőporral, és a két tésztasarkot ráhajtjuk. A csónakokat a tepsire rakjuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, tálalás előtt CANDEREL édesítőport hintünk rá

Almás csirkeleves

Almás csirkeleves

Hozzávalók: 2 db csirkemell, 3 db. alma, 1 ek. keményítő, 3 tojás sárgája, 2 doboz tejföl, csontlé, só, citrom, cukor, tárkony, petrezselyem. A csontlében (vagy tyúkkockás lében) feltesszük főni a csíkokra vágott csirkemellet. Enyhén sózzuk. Az almát gerezdekre vágom, enyhén cukros, citromos vízben éppen csak megfőzöm, még kemények a gerezdek, amikor leveszem a tűzről. A habot leszedem a levesről, a tojássárgáját elkeverem a tejfellel, hozzáadom a keményítőt, behabarom a levest, s végül megszórom tárkonnyal.

Almás menü extrákkal

Almás menü extrákkal

Az alma univerzális gyümölcs: a malacsült mellett pont olyan pompásan érzi magát, mint a süteményben. Nyugodtan kísérletezz vele, kedvcsinálónak ajánlunk néhány télbúcsúztató receptet. Pikáns burgonyás-almás leves Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj 1 savanykás alma felkockázva 1 nagy burgonya felkockázva ½ fej vöröshagyma 1 evőkanál apróra vágott zeller 1 nagy csipet só 1 nagy csipet szárított zsálya 1 késhegynyi pirospaprika v. chili frissen őrölt feketebors 5 dl húsleves (lehet kockából) 3 evőkanál tejföl

Almás palacsinta

Almás palacsinta

Mióta Kriszti barátnőm egy látogatásom alkalmával almás palacsintával kínált, elvesztem. Azóta hetente-kéthetente muszáj sütnöm egy adagot. Ami Nigellának egy tál gőzölgő krumplipüré, az nekem egy kupac aranyló almás palacsinta. Segít átvészelni a borús-esős napokat, mint például a tegnapit. A receptben semmi különös nincs, de Fábryval vallom, hogy "néha át kell venni a tananyagot". Almás palacsinta 2-3 személyre (kb. 8 vastag palacsinta) 20 dkg liszt 2 tojás 1/2 liter tej 1/2 dl olaj 2-3 tk cukor pici só 2 savanykás alma (fontos, hogy savanykás, pl. Idared)

Almás pite

Almás pite

Tészta Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 sütőpor (a lisztbe kell elkeverni), 15 dkg kristálycukor, 8 dkg zsír vagy 10-12 dkg margarin, 1 tojás, 1 csipet só, + kis tejföl Elkészítése: Az egészet összegyúrom - kis tejföl, ha nehezen gyúródik (eddig mindig kellett nekem). 2 részre osztom. Töltelék Hozzávalók: reszelt alma, fahéj, cukor, zsemlemorzsa

Hirdetés
Almás receptek

Almás receptek

A gasztronómia megszállottjainak ajánlom ezt az oldalt. Azoknak akik szeretnek jókat enni, szeretik a hozzátartozóikat, barátaikat finom ételekkel meglepni és azokat elkészíteni. Az oldalon receptek garmadája várja, hogy kipróbáld és egy felejthetetlen vacsorát vagy ebédet készíts szeretteidnek. Legyen szó húsételekről vagy akár desszertekről itt mindenre találsz receptet. Olcsó finom receptek ingyen, mindenkinek!

Almás-datolyás-rikottás szelet

Almás-datolyás-rikottás szelet

Hozzávalók kb. 36 szelethez: Fél bögre teljes kiőrlésű finomliszt, fél teáskanál sütőpor, 60 gramm vaj vagy margarin, fél bögre cukor, ¼ - 1/3 bögre jéghideg víz - az almás-datolyás rátéthez: 400 g lecsöpögtetett almabefőtt, 1/3 bögre friss vagy aszalt, kimagozott, félbevágott datolya, 500 gramm lecsöpögtetett rikotta sajt, fél bögre sovány tej, 2 lágyan felvert tojás,

Almás-diós fahéjas szelet

Almás-diós fahéjas szelet

Amikor Latsiánál megláttam ezt a gyönyörűséget, tudtam hogy izibe sütnöm kell. Sütöttem is, el is fogyott, nem is fotóztuk. De vasárnap újra elkészült és nem győzünk betelni vele. Nagyon tetszik benne, hogy egyszerű elkészíteni és kevés hozzávalót igényel. Azt hiszem a recept eredetije egy Tina magazinból indult hódító útjára, és a neve sem ez volt. Én azért kereszteltem át, mert az eredeti "háromszög" elnevezés nem illik rá. És azt gondolom én ezt a fajta sütit soha nem vágnám háromszög alakzatra. Mindettől függetlenül, nem az én sütim, de talán elnézitek, hogy ezzel a névvel illettem.

Almás-diós rétes

Almás-diós rétes

Igazán hazai, és igazán kihagyhatatlan! Egyszerű, klasszikus ízek tökéletes arányban keverve mesés összhatást tudnak nyújtani, erre kiváló példa ez az almás-diós rétes. Garantáltan nem marad egy szelet sem!

Ananászos csirkemell

Ananászos csirkemell

Tegnap délután iskola előkészítő foglalkozáson voltunk Leányzómmal a jövendő iskolájában. Nagyon későn értünk megint haza, ezért hirtelen felindulásból ezt az ananászos csirke mellet találtam ki vacsorára. Isteni lett:)))

Ananászos ételek

Ananászos ételek

Az oldalon lévő recept közül néhány: halkoktél, karibi szelet, gyümölcssaláta ananászbölcsőben, szárnyas nyársak, egzotikus gyümölcssaláta, roston sült kacsamell, rizskehely, ananászos csirke/pulykamell, ananászos túrótorta, kaliforniai szűznyárs

Ananászos narancsital citromfűvel

Ananászos narancsital citromfűvel

A friss ananászban található bromélia-enzim hathatós segítséget nyújt a fehérjék emésztésében és a zsírok elégetésében, ezért a fogyókúra hasznos eleme lehet, például turmixként elkészítve. Gyömbér, narancslé, méz és fahéj is a belevaló, egészséges, vitamindús ital.

Ananászos pulyka

Ananászos pulyka

Az alapanyag pulykacomb, ananász karikák, tejszín. De ezúttal reszelt burgonya ágyon és sajtos burgonya takaróval, az ananász íze kiegészítve egy kevés cheyenne borssal és köménnyel és wokban sütve. Az összhatás? Ismerős ízek, kissé más felhanggal, más köntösben, mégis harmonikusan. A hozzávalók: fél kg pulykacomb kockákra vágva 1 fej lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kisebb ananász karikákra szelve vagy egy konzerv ananász 1 kisebb sárgarépa reszelve csipetnyi köménymag egy kk cheyenne bors só napraforgóolaj fél kg burgonya 100 ml tejszín 10 dkg sajt

Tuti menü