Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Epres finomságok képes leírás - Gyümölcsös receptek.tlap.hu
részletek »

Epres finomságok - Gyümölcsös receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyumolcsos-receptek.tlap.hu » Epres finomságok
Keresés
Találatok száma - 20 db
Eperkrémes koszorú

Eperkrémes koszorú

Az eper ízében ott az egész tavasz. Még igazi újdonságnak számít, de elég belőle akár néhány szem is, hogy egy kevés tejszínhabbal már kész desszert legyen. Tortába vagy égetett fánktésztába töltve fenséges édesség Hozzávalók a tésztához: só, 1 mokkáskanál cukor, 3 dl víz, 15 dkg zsír vagy vaj, 15 dkg finomliszt, 5 tojás a krémhez: 3 dl tej, 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, 3 evőkanál liszt, 15 dkg eper, 5 dkg cukor, 3 evőkanál zselatin, 3 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tasak habfixáló a díszítéshez: 15 dkg eper

Eperkrémes linzertorta

Eperkrémes linzertorta

gazi eperrajongóknak való édesség. Egy könnyű, ropogós linzertésztát megtöltünk főzött eperkrémmel ? epres curddal- majd a krémet beborítjuk eperszeletekkel és megöntözzük fehér csokoládéval. Nem túl édes, frissítő, gyümölcsös édesség forró nyári napokra, bár elkészítése némi türelmet és kitartást igényel. Ha olyan igazi olasz desszertekkel szeretne megismerni, mint a pastiera, a rizstorta vagy a palermói cassata akkor látogasson el az Íz és Itália oldalára. Itt eredeti olasz recepteket talál, fényképpel, gasztrokultúrával, gasztronómiai programokkal kiegészítve.

Epertorta

Epertorta

Hozzávalók 8 személyre: a tésztához: 20 dkg (graham) liszt, 10 dkg hideg margarin, 5 dkg CANDEREL édesítőpor, 4 csepp vaníliaaroma, 1 tojássárgája; a krémhez: 1 cs. (10 g) zselatin, 25 dkg zsírszegény túró, 5 dkg CANDEREL édesítőpor, 1 pohár zsírszegény tejföl (12%), 1 citrom héja és leve; az eperzseléhez: 1 cs. piros tortabevonó zselé, 35 dkg eper.

Epertortácskák

Epertortácskák

Hozzávalók: Linzer: 21 dkg liszt 14 dkg margarin 7 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 2 tojás sárgája Krém: 2 tojás 2 evők. liszt 5 evők. cukor 1 cs. vaníliás cukor 1/2 l tej Díszítéshez: 30 dkg eper

Epres csodadesszertek

Epres csodadesszertek

Talán a Beatles sem véletlenül foglalta dalba a C-vitaminban gazdag, édes, rendkívül finom gyümölcsöt, amely lassan szezonját éli. Zsírégető hatása miatt népszerűsége egyre nő, de azért desszertként sem utolsó...

Epres kekszes

Epres kekszes

Hozzávalók: 1 csomag keksz (170 gr.) fél kg eper 125 gr mascarpone 1 dl natúr joghurt 1 zöld citrom édesítő (v. cukor ízlés szerint) 3 lap zselatin Nemrég fedeztem fel ezt a diabetikus kekszet, és annyira ízlett, hogy azóta már többször is vettem. Finoman omlós, teljes kiőrlésű lisztből készült és egy csésze házi készítésű joghurttal sietős, hétköznapi reggelinek sem utolsó. Az egy csomag kekszből nem lesz nagy adag, én általában két személyre készítem az ilyen nyalánkságokat, mégis legyen vmi nasi a hétvégi ebéd után.

Epres piskóta

Epres piskóta

Ma van a kisfiam névnapja. Ezt az epres sütit kérte. Annyira szereti, míg van szinte képtelen abbahagyni, ahányszor elmegy mellettem, mindig van a kezében egy tányér. Nagyon egyszerű süti, kell hozzá egy 5 tojásból készült kakaós piskóta, amit a nagy gáztepsimben sütök. Kell vaníliakrém, sok-sok eper és kevés zselé a tetejére. Piskóta: 5 tojás 15 dkg kristálycukor 13 dkg liszt 2 dkg kakaópor 2 ek. olaj

Epres tiramisu

Epres tiramisu

Az epres tiramisu a klasszikus tiramisu szezonális változata. Hordozza magában az eredeti változat jellegzetességeit, de az ízvilágot a kávé helyett ezúttal az eper uralja. A piskótához: 30-35 db babapiskóta 500 g eper 250 ml tej ízlés szerint porcukor ízlés szerint kevés Amaretto likőr ízlés szerint kevés Triple Sec likőr - elhagyható A krémhez: 250 g mascarpone krémsajt 375 ml jól behűtött tejszín 250 g kristálycukor 250 g eper 3 db egésztojás 10 g lapzselatin A díszítéshez: eper, étcsokoládé

Epres-banános milk shake

Epres-banános milk shake

Meleg is van nagyon, szezonja is van, ilyenkor érdemes valami epres hideget csinálni. Pláne, ha akad banán is hozzá. Leánykori nevén az ilyet egyszerűen csak turmixnak nevezték, de a McDonald's '87-es térhódítása óta jobban szeretjük a milkshake kifejezést használni arra, ha gyümölcsöket tejjel, khm, hát összeturmixolunk. A gyorsétteremhez képest helyzeti előny, hogy piacról vásárolt valódi gyümölcs az alapanyag, szemben a színezék+aroma+tejpótló kombóval,...

Hirdetés
Epres-banános tekercs

Epres-banános tekercs

A finom gyümölcsök, nugát és túró kombinációját kedvelőknek ajánljuk az epres-banános piskótatekercs receptet. Finom és egyben nagyon látványos is a többrétegű töltőkrémnek köszönhetően. Színes dekorációval különösen gyerekek kedvencévé tehetjük.. Hozzávalók: 6 tojás 6 ek cukor 5 ek liszt ½ cs sütőpor 1 cs vaníliacukor sipetnyi só 4 db lapzselatin 15 dkg eper 1 kisebb banán 4 dkg cukor 125 gr (krémes) túró 150 ml tejszín 15 dkg mogyorókrém tálaláshoz: dekor, tejszínhab

Epres-túrós gofri

Epres-túrós gofri

Gofri: 70 dkg liszt 8 tojás 20 dkg margarin 3/4 liter tej 20dkg cukor csipet só 2 cs. vaniliás cukor 1,5 cs. sütőpor ... stb. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a többi hozzávalót összekeverem egy másik tálban (margarint kicsit megolvasztva) majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. A gofri-waffel sütőben 4-5 percig sütöm és kész is.

Epres-túrós torta

Epres-túrós torta

Hozzávalók: Tésztához: 125 g búzaliszt 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor 50 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 75 g lágyvaj vagy margarin 1 evőkanál hideg víz Piskótához: 3 közepes méretű tojás 125 g porcukor 80 g búzaliszt 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű Töltelékhez: 50 g eperlekvár Krémhez: 400g földieper 250 g túró (40% zsírtartalmú) 75 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 1 db citrom reszelt héja 1 db citrom leve 6 lap Dr. Oetker Lapzselatin 300 g hideg tejszín Díszítéshez: 100 g darabolt mandula 350 g földieper 1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros 300 ml víz 100 g hideg tejszín Sütéshez: Kevés vaj, sütőpapír, sütőforma (26 cm átmérőjű)

Friss eper kukoricapehelyben

Friss eper kukoricapehelyben

Az eper és a spárga szezonja szinte ugyanakkorra tehető, így a desszertet ebből a finom gyümölcsből készítem. A következő számban egyébként még többet árulok el kedvenc gyümölcsömről, de most lássuk, mivel zárjuk a spárgás fogásokat. Hozzávalók: 20 dkg eper 15 dkg kukoricapehely 10 dkg gyümölcs- vagy tortazselé 5 dkg őrölt mandula 1 kávéskanál fahéj

Gyors epres pohárkrém

Gyors epres pohárkrém

Bár még spárgaszezon van, mi egy lépéssel előrébb, az eperszezonnál járunk már. Ezért epres pohárkrémet készítettünk, ami egy könnyű, ám igen laktató desszert. Ha valaki elég sokáig áll sorba a zöldséges pult előtt, előbb-utóbb az orrába kúszik a kipakolt hegynyi eper illata, és akkor bizony nincs, aki ne adná meg magát legalább néhány deka erejéig. Mondjuk az is igaz, hogy ennyire aromás gyümölcsből meg lehet elégedni néhány szemmel is - amíg el nem jön az igazi szezon -, és ha valami finomságot, például könnyű desszertet akarunk készíteni belőle, ahhoz sem kell tonnányi a megfelelő ízélményhez.

Gyümölcsös joghurttorta

Gyümölcsös joghurttorta

3 pohár gyümölcsös joghurtot 2-3 evőkanál cukorral felmelegítünk. Kb 3/4 csomag zselatint hideg vízben megáztatni és a joghurthoz kell önteni (vagy 1 csomag zselatinport). Jól összemelegítjük, de forralni nem szabad. Félretesszük kihűlni. 3 dl tejszínt vagy 2 csomag tejszínhabpótlót keményre verünk.

Négy isteni epres finomság

Négy isteni epres finomság

Itt az eperszezon! Használd ki, amíg tart, és készíts finomabbnál finomabb szamócás desszerteket, akár a család, akár a magad örömére. A kínálatból: Eton Mess parfé, epres-sajtkrémes kehely, epres, fahéjas torta, jeges eperparfé.

Tejfölös, epres sütemény

Tejfölös, epres sütemény

Tészta hozzávalói: 4 tojás 17 dkg kristálycukor 1 zacskó van.cukor 5 dkg étkezési keményítő 8 dkg liszt 1 csapott teáskanál sütőpor Krém hozzávalói: 2 teáskanál zselatin 5 dl.tejföl 1/2 citrom leve 1 zacskó van.cukor 40 dkg eper 2.5 dl.tejszín

Tuti menü