Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Almás receptek képes leírás - Gyümölcsös receptek.tlap.hu
részletek »

Almás receptek - Gyümölcsös receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyumolcsos-receptek.tlap.hu » Almás receptek
Keresés
Találatok száma - 13 db
Almacsónak

Almacsónak

Hozzávalók 8 darabhoz: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 2 nagy piros alma, 1 tojás, 3 ek. CANDEREL édesítőpor A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almákat megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. Az almagerezdeket vékony szeletkékre vágjuk. A tojást felverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 200 °C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát vékony négyzetté nyújtjuk, és négy kisebb négyzetre vágjuk. Megszurkáljuk villával és megkenjük a tojással. A négyzetek közepére, átlósan ráfektetjük az almaszeleteket, megszórjuk kevés CANDEREL édesítőporral, és a két tésztasarkot ráhajtjuk. A csónakokat a tepsire rakjuk, és a sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Kissé hűlni hagyjuk, tálalás előtt CANDEREL édesítőport hintünk rá

Almás csirkeleves

Almás csirkeleves

Hozzávalók: 2 db csirkemell, 3 db. alma, 1 ek. keményítő, 3 tojás sárgája, 2 doboz tejföl, csontlé, só, citrom, cukor, tárkony, petrezselyem. A csontlében (vagy tyúkkockás lében) feltesszük főni a csíkokra vágott csirkemellet. Enyhén sózzuk. Az almát gerezdekre vágom, enyhén cukros, citromos vízben éppen csak megfőzöm, még kemények a gerezdek, amikor leveszem a tűzről. A habot leszedem a levesről, a tojássárgáját elkeverem a tejfellel, hozzáadom a keményítőt, behabarom a levest, s végül megszórom tárkonnyal.

Almás menü extrákkal

Almás menü extrákkal

Az alma univerzális gyümölcs: a malacsült mellett pont olyan pompásan érzi magát, mint a süteményben. Nyugodtan kísérletezz vele, kedvcsinálónak ajánlunk néhány télbúcsúztató receptet. Pikáns burgonyás-almás leves Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj 1 savanykás alma felkockázva 1 nagy burgonya felkockázva ½ fej vöröshagyma 1 evőkanál apróra vágott zeller 1 nagy csipet só 1 nagy csipet szárított zsálya 1 késhegynyi pirospaprika v. chili frissen őrölt feketebors 5 dl húsleves (lehet kockából) 3 evőkanál tejföl

Almás palacsinta

Almás palacsinta

Mióta Kriszti barátnőm egy látogatásom alkalmával almás palacsintával kínált, elvesztem. Azóta hetente-kéthetente muszáj sütnöm egy adagot. Ami Nigellának egy tál gőzölgő krumplipüré, az nekem egy kupac aranyló almás palacsinta. Segít átvészelni a borús-esős napokat, mint például a tegnapit. A receptben semmi különös nincs, de Fábryval vallom, hogy "néha át kell venni a tananyagot". Almás palacsinta 2-3 személyre (kb. 8 vastag palacsinta) 20 dkg liszt 2 tojás 1/2 liter tej 1/2 dl olaj 2-3 tk cukor pici só 2 savanykás alma (fontos, hogy savanykás, pl. Idared)

Almás pite

Almás pite

Tészta Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 sütőpor (a lisztbe kell elkeverni), 15 dkg kristálycukor, 8 dkg zsír vagy 10-12 dkg margarin, 1 tojás, 1 csipet só, + kis tejföl Elkészítése: Az egészet összegyúrom - kis tejföl, ha nehezen gyúródik (eddig mindig kellett nekem). 2 részre osztom. Töltelék Hozzávalók: reszelt alma, fahéj, cukor, zsemlemorzsa

Almás receptek

Almás receptek

A gasztronómia megszállottjainak ajánlom ezt az oldalt. Azoknak akik szeretnek jókat enni, szeretik a hozzátartozóikat, barátaikat finom ételekkel meglepni és azokat elkészíteni. Az oldalon receptek garmadája várja, hogy kipróbáld és egy felejthetetlen vacsorát vagy ebédet készíts szeretteidnek. Legyen szó húsételekről vagy akár desszertekről itt mindenre találsz receptet. Olcsó finom receptek ingyen, mindenkinek!

Almás-datolyás-rikottás szelet

Almás-datolyás-rikottás szelet

Hozzávalók kb. 36 szelethez: Fél bögre teljes kiőrlésű finomliszt, fél teáskanál sütőpor, 60 gramm vaj vagy margarin, fél bögre cukor, ¼ - 1/3 bögre jéghideg víz - az almás-datolyás rátéthez: 400 g lecsöpögtetett almabefőtt, 1/3 bögre friss vagy aszalt, kimagozott, félbevágott datolya, 500 gramm lecsöpögtetett rikotta sajt, fél bögre sovány tej, 2 lágyan felvert tojás,

Almás-diós fahéjas szelet

Almás-diós fahéjas szelet

Amikor Latsiánál megláttam ezt a gyönyörűséget, tudtam hogy izibe sütnöm kell. Sütöttem is, el is fogyott, nem is fotóztuk. De vasárnap újra elkészült és nem győzünk betelni vele. Nagyon tetszik benne, hogy egyszerű elkészíteni és kevés hozzávalót igényel. Azt hiszem a recept eredetije egy Tina magazinból indult hódító útjára, és a neve sem ez volt. Én azért kereszteltem át, mert az eredeti "háromszög" elnevezés nem illik rá. És azt gondolom én ezt a fajta sütit soha nem vágnám háromszög alakzatra. Mindettől függetlenül, nem az én sütim, de talán elnézitek, hogy ezzel a névvel illettem.

Almás-diós rétes

Almás-diós rétes

Igazán hazai, és igazán kihagyhatatlan! Egyszerű, klasszikus ízek tökéletes arányban keverve mesés összhatást tudnak nyújtani, erre kiváló példa ez az almás-diós rétes. Garantáltan nem marad egy szelet sem!

Hirdetés
Három szuper almás recept

Három szuper almás recept

Nincs mit szépíteni rajta: az alma toplistás a gyümölcsök között. Finom, tökéletes nassolnivaló és változatos ételek készíthetők belőle. A WellnessCafe kedvenc almás fogásait, most Béres Alexandra ajánlja neked!

Kekszes almás

Kekszes almás

Hozzávalók:40dkg szögletes háztartási keksz,én kör alakú kekszből csináltam ,1kg alma,40 dkg cukor,4 csomag vaníliás pudingpor,1/2 dl rum, 15 dkg torta bevonó ízlés szerint fahéj szegfűszeg. Elkészítés:Egy 20x30 cm-es tepsi alját sűrűn kirakjuk háztartási keksszel.Az almát meghámozzuk,lereszeljük,és 7 dl vízzel meg a cukorral ,fa héjjal őrölt szegfűszeggel megpároljuk.A vaníliás pudingport 4 dl vízzel felfőzzük az almához adjuk, és az egészet összeforraljuk. még melegen a kekszre simítjuk,majd az alma tölteléket is berakjuk egy sor keksszel.

Normandiai almás palacsinta

Normandiai almás palacsinta

Palacsintából sosem elég! Vélhetően sokan úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Lehet szögletes, kerek, lyukas vagy épp mogyorós, mindenképpen imádjuk. A nagy palacsintarepertoárból nézzünk most egy almás ínyencséget! A palacsintához: 150 g finomliszt ½ tasak vaníliás pudingpor (20 g) 2,5 dl tej, 4 tojás 1 citrom reszelt héja, 1 csipet só Továbbá: 1 ek. gyalult mandula 4 közepes, savanykás alma 4 kk. vaj/margarin fahéjas porcukor a szóráshoz 4 citromfű/menta bóbita

Tejszínes almaleves fahéjjal

Tejszínes almaleves fahéjjal

Hozzávalók: 4-5 közepes alma, csipet mézeskalács fűszerkeverék, 1 teáskanál őrölt fahéj, citromlé és cukor ízlés szerint, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tej, vaníliás pudingpor (kb. 1/2 zacskó főzős) Egy közepes lábosban kb. 2 liter vízzel feltesszük az elvagdosott, héjától megtisztított almát főni. Cukrozzuk ízlés szerint, és citromlevet adunk a leveshez. Fűszerezzük a mézeskalács fűszerkeverékkel és a fahéjjal. Az egy dl tejbe belekeverjük a vaníliás pudingport, és csomómentesen elkeverjük. Ha megfőtt, megpuhult az alma (ez a forrástól számítva kb. 2 perc), akkor a tejben elkevert pudingport hozzáadjuk a leveshez, valamint a főzőtejszínt. Megkóstoljuk, ízés szerint pótoljuk a cukrot vagy a citromlevet, ha nem elég édes, vagy nem elég savanykás.

Tuti menü